Ugrás a tartalomra

Nemzetközi színvonalú szabadidőpark épült Jászfényszarun

uszt

„A szociális városrehabilitáció és lakossági integráció Jászfényszaru fejlődéséért” című ÉAOP-5.1.1/A-09-2f-2011-0002 azonosító számú projekt keretén belül 2012. június 22-én került átadásra Jászfényszarun egy több mint 10000 m2 alapterületű többfunkciós szabadidőpark. A parkban kialakítottak egy záportavat, játszótereket, mászó falat, kerékpár és gördeszka pályát, sétányokat, ligeteket, piknikező- és kártyázó helyet, sakk-, asztalitenisz és lengőteke játéktereket, futballpályát. 

A szabadidőpark ünnepélyes átadására 2012. június 22-én került sor. A műsor Farkas Lajos, Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökének saját versével kezdődött. Dr. Szabó Tamás országgyűlési képviselő beszédében kihangsúlyozta, hogy országra szóló, nagy dolog történt Fényszarun. Köszöntője után, Jászfényszaru Város Polgármester Asszonya, Győriné dr. Czeglédi Márta üdvözölte az egybegyűlteket. Beszédében elmondta, hogy ha van tudás, tisztesség és akarat, akkor a gyermekekből bármi lehet. Legyen ez a szabadidőpark egy példa a gyermekek és felnőttek számára egyaránt, hogy megtanulják óvni a környezetüket, és hosszú évek múltán legalább ilyen, vagy csak ennél szebb legyen az elkészült park. A rendezvény végén Csáky László, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alelnöke osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel, és hívta fel a figyelmet a gyermekek környezetvédelemre és együttélésre való megtanítására. Végezetül megtörtént a nemzeti színű szalag átvágása a park bejáratánál és a gyerekek nagy örömére a szabadidőparkot használatba vehették. 

A szabadidőparkot az elkészült Közösségi Ház és a projekt keretében kiépített térfigyelő rendszer teszi teljessé. Az úgynevezett „Alvég” városrész felzárkóztatását szolgáló infrastrukturális fejlesztés keretein belül megépítettek 1854 m2 járdát, 5573 m2 közutat. A városrészben az elmúlt egy év alatt végrehajtott 408,5 millió forint összköltségű fejlesztés eredményeivel mind a városvezetés, mind a város polgárai teljes mértékben elégedettek lehetnek.

A városrehabilitációs projekt része az Alvég Programalap (JFSZ-5.1.1/SZVR-2012), melynek keretén belül a Civil Szervezetek „mini-projektek” megvalósítására nyerhetnek támogatást. A „mini-projekt” célja, hogy különböző programokkal és rendezvényekkel népszerűsítsék az adott projekt eredményét. Az elkövetkezendő 1 évben a szabadidőpark környékén több program is megrendezésre kerül, elsőként az Iglice Folklór Kulturális Alapítvány Táncház című „mini-projektje”, várhatóan 2012. július végén.

Mészáros Anita
Jászfényszaru Ipari Centrum Kft.

erfa