Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a városközpont megújítása

uszt

Decemberben megérkezett a jó hír: a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága támogatja a Jászfényszaru Város Önkormányzata, a Cserháti és Társa Kft. és a Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. által közösen benyújtott pályázatot a város központjának fejlesztésére („Jászfényszaru városközpontjának értékmegőrző megújítása”; ÉAOP-5.1.1/D-09-2f-2011-0003).

A projekt keretében megújul a Városháza, a Városgondnokság (GAMESZ) számára ügyfélszolgálati irodát alakítanak ki, megújul és kibővül a Régi Kaszinó Vendéglő és a „benti” Cserháti élelmiszerüzlet, üzletház épül a volt Pedagógus ház helyén, multifunkcionális közösségi udvar, rendezvénytér lesz a Rimóczi kastély udvarán.
A projekt költségvetése 708 millió forint, ebből 471 millió forint az elnyert, vissza nem térítendő támogatás, a többi saját erő.

A támogatási szerződés megkötésének előkészítése elkezdődött, a szerződéskötésre várhatóan márciusban vagy áprilisban kerülhet sor. Ahhoz, hogy a támogatási szerződést alá lehessen írni, bizonyos feltételeket teljesíteni kell. Többek között el kellett bontani néhány épületet, hogy egy telekegyesítési eljárást le lehessen folytatni. Ezért be kellett kérni az élelmiszerüzlet felújítására és bővítésére vonatkozó ajánlatot. Az eljárás sikeres volt, a legjobb ajánlatot a Bau-Vertikál Kft. adta. A vállalási ár nettó 74.250.000 Forint, ami az előzetesen tervezett összeghez képest majdnem 20 %-os megtakarítást tesz lehetővé!  A kivitelezői szerződés megkötésével az épületek bontásával elkezdődött a munka február elsején.

Az önkormányzat által megvalósítani tervezett beruházásokra már korábban elkezdődött a közbeszerzési eljárás.  Amennyiben az eljárás eredményes lesz, egy hónapon belül ismert lesz a többi a projekt részét képező beruházás kivitelezőjének a neve is.

A projektnek része egy ún. Programalap. A Programalapban biztosított mintegy 11,5 millió forintból kulturális, hagyományőrző és környezettudatos tevékenységek, rendezvények megvalósítására pályázhatnak helyi civil szervezetek. A pályázóknak a megvalósítani kívánt tevékenységeket úgy kell kialakítani, hogy azok szorosan kapcsolódjanak a projekt céljához: kulturális programok, rendezvények szervezése, a kikopóban lévő helyi hagyományok felelevenítése, valamint figyelemfelhívás a környezettudatos életre, megőrizve ezzel a megteremtett értékeket. Jelenleg a pályázati felhívás és a pályázati útmutató tervezetét Debrecenben az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársai véleményezik. A pályázati kiírás várhatóan március közepén fog megjelenni.

Bontás1 Bontás 2

erfa