Ugrás a tartalomra

Pályázati támogatást nyert a JIC Kft.

Közel félmilliárdos pályázati támogatást nyert a Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. a Jászfényszaru Ipari Park Komplex fejlesztése (I. ütem) projekt megvalósítására

Az elmúlt évek erőfeszítéseinek köszönhetően a területi kihasználtság megközelíti a 100 %-ot, ezért 2012. augusztusban pályázatot nyújtottunk be az Ipari Park bővítésére az Észak-Alföldi Operatív Program egyik pályázati kiírására. A pályázati részvételt az tette lehetővé, hogy a - Pályázati Felhívásban foglaltaknak megfelelően - a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz benyújtott üzleti és marketingterv, valamint pályázati adatlap birtokában, Dr. Matolcsy György Miniszter Úr aláírta a Támogató Nyilatkozatot. A projekt tartalma: infrastruktúrával ellátott ipari terület kialakítása, 1634 m2 hasznos alapterületű Vállalkozói Ház létesítése (műhelyek, irodák, sport- és rekreációs helyiségek, rendezvényteremként is használható étterem), befektetésösztönzés.

A benyújtott pályázatunk értékelése megtörtént, majd Magyarország Kormánya a 1464/2012. (X.26.) számú kormányhatározat elfogadásával jóváhagyta a projekt kiemelt projektként történő nevesítését és a benyújtott pályázat megvalósításának támogatását 448 841 874 forint összeggel. Várhatóan még év végéig aláírjuk a támogatási szerződést. Ezt követően kiválasztjuk a projekt megvalósításában közreműködő vállalkozásokat (infrastruktúra kiépítése, Vállalkozói Ház létesítése, befektetésösztönzés), majd megkezdjük a megvalósítást.

A pályázati siker értékét nagyban növeli számunkra az a tény, hogy összesen hat kiemelt projekt pályázat érkezett be az Észak-alföldi régióból, a támogatás-igény pedig majdnem kétszerese volt a támogatási keretnek. A pályázatok közül kettő volt a részletesen kidolgozott és előkészített, építési engedéllyel, kiviteli tervvel rendelkező pályázat (ún. projektjavaslat), ebből az egyik a mi pályázatunk, míg négy pályázat kidolgozásra váró ún. projektötletként lett benyújtva.

A Vállalkozói Ház látványterve

A Vállalkozói Ház látványterve