Ugrás a tartalomra

Funkcióbővítő vr. pályázat

Folytatódik a városközpont megújítása

A „Jászfényszaru városközpontjának értékmegõrzõ megújítása” címû ÉAOP-5.1.1/D-09-2f-2011-0003 azonosító számú projekt keretén belül a település központja jövõ év közepére teljesen új köntöst kap.  Jelenleg a fõteret épületbontás, ásás és földmunka jellemzi, mely a megújítást és az új funkciók megjelenítését szolgálja a késõbbiekben.

Felújítás alatt áll a Városháza. Augusztus végén leálltak a munkálatok, mert kisebb változtatások voltak szükségesek az engedélyes tervekben. Kormányablak kerül kialakításra, ezért módosítani kellett a terveket, így az építkezés leállt. A tervek módosítása megtörtént, az építési engedély jogerõre emelkedését követõen lehet lefolytatni a szükséges közbeszerzési eljárást, ezután a munkálatok folytatódhatnak. A Kormányablakban az okmányirodai, gyámügyi és szociális ügyi feladatot látják el a kormánytisztviselõk. A Hivatal mellett lévõ üzletet és a Gamesz épületének egy részét a napokban már lebontották, helyére Városgondnokság kerül kialakításra. A volt Pedagógusház helyén Üzletközpont épül, melynek munkálatai jó ütemben haladnak. Az Üzletközpont különbözõ kiskereskedelmi egységeknek nyújt helyet, mint például ruházati üzletek, szépség szalon. A projekt keretén belül megtörténik a Régi Kaszinó Vendéglõ és a Cserháti Diszkont megújítása és bõvítése. A Kaszinó esetében is módosultak a tervek, de az átalakítást és a végsõ határidõt ez nem hátráltatja. A munkálatok a Cserháti Diszkontnál is folyamatosan zajlanak, az üzlet a felújítás ellenére nyitva tart, mindössze néhány hétre kell átmenetileg bezárni, annak érdekében, hogy az építkezés ez év december végéig befejezõdhessen.

Új külsõt kap a Rimóczi-kastély körülötti tér. A kastély udvarán multifunkcionális közösségi udvar létesül, zenepavilonnal, mely közösségi, zenés programok helyszínéül szolgál. Ezzel párhuzamosan a fõtér zöldfelülete is rendezésre kerül. Még ebben az évben megtörténik a térburkolati elemek elhelyezése, jövõ tavasszal pedig a zöldfelület felújítás, növénytelepítés. Zöldfelület felújítás lesz még a templom körüli téren, a templom és a Rimóczi-kastély közötti területen, a Rimóczi-kastély területén és a Városháza elõtti téren. A zöldfelület automata öntözõrendszerrel lesz ellátva. Felújításra kerül még a templom körüli parkban megtalálható szökõkút és az itt található szobrok is. A templom szentély mögötti zöld területen emlékmû kerül kialakításra, mellyel Mindszenty József bíborosra, Magyarország utolsó hercegprímására emlékezünk. A Szentháromság szobor és a Szentcsalád szobor áthelyezésre kerül. A projekt részeként új parkolóhelyek épülnek a Cserháti Diszkont és a Vendéglõ területén.

Reményeink szerint a megújuló fõtér hozzájárul ahhoz, hogy a város méltóképpen megünnepelje várossá avatásának 20. évfordulóját az elkövetkezendõ évben.

mo